Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.Jos kaipaat golf-tuloksia, hallituksen jäsenten yhteystietoja tai jotain muuta vanhoilta kotisivuilta, niille pääset tästä. Niillä sivuilla on hyödyllistä, mutta myös vanhentunutta tietoa.

Monenlaista viihtymiseksiPattaya.fiPattaya.fi

Mitä toivoisit sivuiltamme?

Lähetä sähköpostia: pattayasuomiseura@gmail.com

Tätä kaikkea on Pattaya Suomi-Seura ry 
 
Pattayalla/Jomtienilla talvehtii pitemmän tai lyhyemmän aikaa tuhansia suomalaisia. Pattaya Suomi-Seura on paikka Pattyalla/Jomtienilla talvehtiville. Seuramme jäsenmäärä on viitisen sataa.

Thaimaan Pattayasta ja varsinkin sen baari- ja yökerhotarjonnasta on vankka käsitys monella, joka ei ole koskaan paikan päällä käynyt. Silti se saattaa olla oikea tai sitten ei. On kuitenkin mukavaa, että paikkakunnalta löytyy ainakin yksi ”baari”, jossa puhutaan suomea ja jossa ei ole yöelämää, eikä tarjoilla alkoholia.

Eteläisen Pattayan Jomtienilla, Soi Welcomin varrella sijaitseva Pattaya Suomi-Seura tarjoaa suomalaisseuraa, toimintaa tai vain olemista niitä kaipaaville. Usein löytyy ruokaa, aina kylmiä virvokkeita sekä kuumaa, suomalaista Juhla-Mokkaa.

Seuran toimitalo on kaikille kävijöille avoinna varsinkin sesonkina arkisin 12-16. Mutta pitkin vuottakin aina jollakin tavalla ja tarpeen mukaan.

Seuran jäsenille maksuton kirjasto on monipuolinen ja uudistuu koko ajan. Lainauksia on päivittäin useita kymmeniä. Lisäksi lainataan elokuvia ja lehtiä.

Internet auttaa yhteyksissä muuhun maailmaa. Toimistollamme on myös luettavana uutislehtiä mm. päivän Hesari.

Tiloissamme kokoontuu myös1-2 kertaa viikossa AA-ryhmä. Kausittain on muitakin ryhmiä, tarpeen ja vetäjien mukaan. Seura tarjoaakin kaikille halukkaille mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.

Seura tarjoaa siis hyötyä ja huvia. Suositut kielikurssit käynnistyvät syksyisin. Luokkahuoneessa opiskellaan suomea ja thai-kieltä. Tarjolla on molempien kielten alkeita ja pitemmälle edistyneille järjestetään jatkokursseja.

Seuran tiloissa/kautta on myös mahdollisuus tavata terveydenhoitajaa, usein kerran viikossa.
Koordinoimme ja järjestämme muun muassa golf-toimintaa, vesijumppaa, shakkia, jalkapalloa, tennistä, liikuntaa, keilailua ja petanque-harrastusta, sulkapalloa jne. Toimintaa järjestetään aina tarpeen mukaan. Onkin tärkeää, että kaikilla on mukavaa ja mielekästä päivien sisältöä.
 
Kaikilla on varaa arjen luxukseen

Aidosti edullinen hintataso ja sitä kautta elämisen laatu Thaimaassa ja erityisesti Pattayalla ovat omaa luokkaansa kun verrataan esim. Espanjaan tai Turkkiin. Pienellä rahalla saa monia luxuspalveluita joihin Suomessa tai muualla ei ole varaa; mm. pesula-, siivous-, ja hierontapalvelut sekä ravintolassa päivittäinen syöminen on arkipäivää Thaimaassa. M
oni Pattayalla talven viettävä eläkeläinen kertoo palaavansa vuosittain, koska heillä ei ole varaa asua Suomessa. Pattayalla asuu paljon thaimaalaisia ja tämän vuoksi hintataso on Thaimaan suosituimmista turistipaikoista on edullisin - esimerkiksi noin 30% Phuketia edullisempi.

Terveyspalvelut

Terveydenhuoltopalvelut ovat monella tapaa paremmat kuin Suomessa. Matkavakuutuksella pääsee välittömästi hoitoon esim. todella korkealaatuiseen Bangkok Pattaya Hospitaliin. Leikkauksiin pääsee käytännössä välittömästi ilman kuukausien odottelua.
Apteekkeja Thaimaassa on melkein joka kadunkulmassa. Lääkkeet maksavat vain murto-osan Suomen hinnoista. Reseptin lääkkeille saa helposti kadun varsilla olevien klinikkojen lääkäreiltä.

Buddhalainen palvelukulttuuri

Thaimaata ei turhaan kutsuta tuhansien hymyjen maaksi. T
haimaalaisten ystävällisyys ja palveluasenne on aivan toista kuin eurooppalaisissa maissa. Siksi Thaimaahan onkin niin helppo ihastua. Täällä kohtaa päivittäin jotain uutta ja ihastuttavaa.

Ilmasto

Ilmasto Thaimaassa on ihanteellinen lämmöstä pitäville.Lämpötila pysyy ympäri vuoden 30 asteessa (+/- 5 astetta), myös öisin. Vähäsateisimmat ja viileimmät kuukaudet ovat marras-huhtikuussa, juuri silloin kuin suomalaiset viettävät täällä aikaansa. Toukokuu on yleensä kuumin kuukausi ja sadekauden huippu on syys-lokakuussa. Aina puhutaan Thaimaalaisesta sadekaudesta ja sitä pyritään välttämään. Sade tulee tuolloin yleensä tunnin-kahden kuuroina ja tehden ilman mukavan raikkaaksi. Jatkuvia sateita on hyvin harvoin. Täällä voi viettää hyvin aikaa siis myös sadekauden aikana.

Pattaya mainettaan parempi ja monipuolisempi

Pattayan sai seksiturismin maineen 70-80 -luvun vaihteessa ja siitä kaupunki ei ole valitettavasti päässyt yrityksistään huolimatta eroon. Seksiturismia löytyy täältä edelleen, mutta toiminta on keskittyneet omille alueilleen. Phuket, joka on nauttinut luxuskohteen maineesta, on jo monien mielestä tässä suhteessa pahempi. Pattaya on suuri kaupunki, ja siksi sieltä löytyy tekemistä pitkäksi aikaa. Tämä on tärkeätä silloin, kun vietät aikaa enemmän kuin muutaman viikon lomareissun ajan. Pattayalla voit harrastaa lähes kaikkia muita, paitsi talviurheilulajeja. Vaikka Pattaya on iso kaupunki, löytyy aivan keskustan läheltä myös rauhallisia alueita, kuten Pratamnak Hill, missä Siam Orientalin kohteet pääsääntöisesti sijaitsevat. Siellä tulevat 
sijaitsemaan myös Pattaya Suomi-Seuran uudet toimitilat.

Shoppailijan paratiisi

Kaupungin keskustasta löytyy lukematon määrä erikoisliikkeitä ja isoja länsimaisia ostoskeskuksia, kuten esim. Central Festival. Isot marketit sijaitsevat noin 4 kilometrin päässä Sukhumvit Roadin varrella. Edullisia ruokaostoksia voit tehdä Makrosta, samasta tukusta mistä thaimaalaiset ravintolayrittäjät hakevat elintarvikkeensa. Bangkokin läheisyys tuo monipuolisuutta Bangkokista löytyy viimeistään se mitä et Pattayalta löydä. Pattayalta Bangkokiin on matkaa vain pari tuntia. Lentokenttäkin on vain reilun tunnin matkan päässä ja sieltä voi muutamalla kymmenellä eurolla lentää minnepäin tahansa Aasia. Pattayalta on siis helppo tehdä vaikka viikonloppumatkoja kohteisiin, joihin Suomesta on liian kallista matkustaa.

Koh Larn

Pattayan ja Jomtienin hiekkarantojen yhteenlaskettu pituus on noin 13 kilometriä. Tästäkin huolimatta sesongissa niissä voi olla ruuhkaa. Huomattavasti rauhallisempi ja vesistöltäänkin puhtaampi paikka auringonpalvojille on Koh Larn saari. Saari sijaitsee Pattayan edustalla, jonne pääsee lauttoilla tunnin välein. Siltä löytyy lukuisia kirkasvetisiä hiekkarantoja.

Kulinaristin unelmapaikka

Pattaya on kerännyt sijaintinsa ja suosionsa takia monia eri kansallisuuksia. Tästä johtuen löydät täältä myös noin 100 eri maan keittiöt. Ravintoloiden lukumäärä on tuhansissa, monissa eri hintakategorioissa. Edullisimmillaan annoksen Thai-ravintolassa saa alle eurolla.

Golfarin unelmapaikka

Pattayan ympäristössä kolmen vartin matkan päässä on noin 30 eritasoista golfkenttää. Greenfeet viidestä eurosta aina 100 euroon. Pelaaminen on helpointa kymmenien eri baarien kautta, jotka järjestävät päivittäisiä golfretkiä kuljetuksineen, aamiaisineen, bägien säilytyksineen jne. Pelkästään suomalaisia baareja, jotka näitä järjestävät on kymmenkunta.

 

Mitä laittaisimme tähän?

 

Pattaya Suomi-Seura on muuttanut.

 Uutta Seuralla järjestämme lauantaisin

 saunaillan klo 17-20 Plazan saunatilassa.

 Hinta Seuran jäseneltä 80 bath,

 ei jäseneltä 150 bath

 Lipun voit ostaa ennakkoon Seuran

 päivystäjältä tai saunalla sinne tullessasi.

Ota mukaasi uima-asu ja pyyhe.

 Muista jäsenkortti mukaan.

 Tervetuloa saunomaan ja uimaan !

 Avoinna ma-pe klo 10 - 14

lounasruokailu klo 12-14 

Lauantaisin 12-17

hernekeittoa ja lättyjä

 Sunnuntaisin suljettu

 Osoitteemme:

 Siam Oriental Plaza Pratumnak Road Soi 3

 Pattaya Chonburi 20150

 Puhelin +66 (0) 61 0950 890

 Myynnissä mm. kinkkua ja juustoa.

 Muistathan maksaa Seuran jäsenmaksun ajalle 1.9.2017-31.8.2018.

 Jäsenmaksun 20 €, voi myös maksaa Suomessa Seuran

tilille FI68 4746 4020 0063 11

 Tervetuloa tutustumaan uusin tiloihin!

 

Seuran hallitus 2017-2018

Risto Nyman: puheenjohtaja
Puhelin: +66 8 2218 3665
Sähköposti: risto.nyman@hotmail.com

Juha Timonen: varapuheenjohtaja
Puhelin: +66 8 4865 9046
Sähköposti: juha@siamoriental.net

Juhani Hytönen
Vastuut: Varasto ja matkavastaava
Puhelin: +66 8 7940 2491
Sähköposti: yjh@live.fi

Riitta Aho                                                                                              

Vastuut: facebook ja sähköposti                                            

 Puhelin: +66 8 6146 0178                                                      

Sähköposti: riitta.osmo.aho@gmail.com


Sauli Lento
Vastuut: varasto ja matkavastaava
Puhelin: +66 8 6817 4865
Sähköposti: saulis273@gmail.com

 

Christer Mannila                                                        

 Vastuut:päivystäjä , jäsenrekisteri ja kotisivut                  

Puhelin: +66 9 2935 7715                                                        

 Sähköposti: christer.mannila@gmail.com

 

Marjo Pentikäinen-Mannila:                                                      

Vastuut: kirjanpito, taloudenhoito
Puhelin: +66 9 1779 3460
Sähköposti: marjopentik@hotmail.com

Kauden tapahtumia seuraat parhaiten paikan päällä ja Facebook-sivuillamme.

Kuvia on kahdessa kansiossa, joihin pääset alla olevista linkeistä:

Kuvapankki 1

Kuvapankki 2

Hyväntekeväisyysmatka
orpokotiin Burman rajalleHyväntekeväisyysmatka orpokotiin Burman rajalle

Pattaya Suomi-Seura Suurmarkkinoilla JyväskylässäPattaya Suomi-Seura Suurmarkkinoilla Jyväskylässä