UA-118680724-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


                Hans Lankari

                   PATTAYA2U

Siam Oriental Plaza 308/388 Phratamnak Road Soi 3 Moo 12 Nongprue Banglamugn Chonburi 20150 Thailand
 Puhelin päivystysaikoina: Suomesta soitettaessa +66 610 950 890
Tätä kaikkea on Pattaya Suomi-Seura ry 
 
Pattayalla/Jomtienilla talvehtii pitemmän tai lyhyemmän aikaa tuhansia suomalaisia. Pattaya Suomi-Seura on paikka Pattyalla talvehtiville. Seuramme jäsenmäärä on noin viitisen sataa.

Thaimaan Pattayasta ja varsinkin sen baari- ja yökerhotarjonnasta on vankka käsitys monella, joka ei ole koskaan paikan päällä käynyt. Silti se saattaa olla oikea tai sitten ei. On kuitenkin mukavaa, että paikkakunnalta löytyy ainakin yksi ”baari”, jossa puhutaan suomea ja jossa ei ole yöelämää.

Pattaya Suomi-Seura  on muuttanut uusiin tiloihin osoitteemme on Pratamnak Soi 3, olemme Siam Oriental Plazan katutasolla.
 
Seura tarjoaa suomalaisseuraa, toimintaa tai vain olemista niitä kaipaaville. Joka päivä  löytyy kunnon koti ruokaa, aina kylmiä virvokkeita sekä kuumaa, suomalaista Juhla-Mokkaa. Keskiviikkoisin tarjolla lohikeittoa ja lauantaisin hernekeittoa ja lättyjä.

Seuran toimitalo on kaikille kävijöille avoinna varsinkin sesonkina arkisin 10-16. Mutta pitkin vuottakin aina jollakin tavalla ja tarpeen mukaan.
 
Suomi-Seuran saunailta on lauantaisin klo 17-19, hinta jäsenille 80 thb, ei jäsenille 150 thb.

Seuran jäsenille maksuton kirjasto on monipuolinen ja uudistuu koko ajan. Lainauksia on päivittäin useita kymmeniä. Lisäksi lainataan elokuvia ja lehtiä.

Internet auttaa yhteyksissä muuhun maailmaa. Toimistollamme on myös luettavana uutislehtiä mm.  Hesari joka luettavissa maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Tiloissamme kokoontuu myös 1-2 kertaa viikossa AA-ryhmä. Kausittain on muitakin ryhmiä, tarpeen ja vetäjien mukaan. Seura tarjoaakin kaikille halukkaille mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.

Seura tarjoaa siis hyötyä ja huvia. Suositut kielikurssit käynnistyvät syksyisin. Luokkahuoneessa opiskellaan suomea ja thai-kieltä. Tarjolla on molempien kielten alkeita ja pitemmälle edistyneille järjestetään jatkokursseja.

Seuran tiloissa/kautta on myös mahdollisuus tavata terveydenhoitajaa, usein kerran viikossa.
Koordinoimme ja järjestämme muun muassa golf-toimintaa, vesijumppaa, shakkia, jalkapalloa, tennistä, liikuntaa, keilailua ja petanque-harrastusta, sulkapalloa jne. Toimintaa järjestetään aina tarpeen mukaan. Onkin tärkeää, että kaikilla on mukavaa ja mielekästä päivien sisältöä.
 
Kaikilla on varaa arjen luxukseen

Aidosti edullinen hintataso ja sitä kautta elämisen laatu Thaimaassa ja erityisesti Pattayalla ovat omaa luokkaansa kun verrataan esim. Espanjaan tai Turkkiin. Pienellä rahalla saa monia luxuspalveluita joihin Suomessa tai muualla ei ole varaa; mm. pesula-, siivous-, ja hierontapalvelut sekä ravintolassa päivittäinen syöminen on arkipäivää Thaimaassa. Moni Pattayalla talven viettävä eläkeläinen kertoo palaavansa vuosittain, koska heillä ei ole varaa asua Suomessa. Pattayalla asuu paljon thaimaalaisia ja tämän vuoksi hintataso on Thaimaan suosituimmista turistipaikoista on edullisin - esimerkiksi noin 30% Phuketia edullisempi.

Terveyspalvelut

Terveydenhuoltopalvelut ovat monella tapaa paremmat kuin Suomessa. Matkavakuutuksella pääsee välittömästi hoitoon esim. todella korkealaatuiseen Bangkok Pattaya Hospitaliin. Leikkauksiin pääsee käytännössä välittömästi ilman kuukausien odottelua.
Apteekkeja Thaimaassa on melkein joka kadunkulmassa. Lääkkeet maksavat vain murto-osan Suomen hinnoista. Reseptin lääkkeille saa helposti kadun varsilla olevien klinikkojen lääkäreiltä.

Buddhalainen palvelukulttuuri

Thaimaata ei turhaan kutsuta tuhansien hymyjen maaksi. Thaimaalaisten ystävällisyys ja palveluasenne on aivan toista kuin eurooppalaisissa maissa. Siksi Thaimaahan onkin niin helppo ihastua. Täällä kohtaa päivittäin jotain uutta ja ihastuttavaa.

Ilmasto

Ilmasto Thaimaassa on ihanteellinen lämmöstä pitäville.Lämpötila pysyy ympäri vuoden 30 asteessa (+/- 5 astetta), myös öisin. Vähäsateisimmat ja viileimmät kuukaudet ovat marras-huhtikuussa, juuri silloin kuin suomalaiset viettävät täällä aikaansa. Toukokuu on yleensä kuumin kuukausi ja sadekauden huippu on syys-lokakuussa. Aina puhutaan Thaimaalaisesta sadekaudesta ja sitä pyritään välttämään. Sade tulee tuolloin yleensä tunnin-kahden kuuroina ja tehden ilman mukavan raikkaaksi. Jatkuvia sateita on hyvin harvoin. Täällä voi viettää hyvin aikaa siis myös sadekauden aikana.

Pattaya mainettaan parempi ja monipuolisempi

Pattayan sai seksiturismin maineen 70-80 -luvun vaihteessa ja siitä kaupunki ei ole valitettavasti päässyt yrityksistään huolimatta eroon. Seksiturismia löytyy täältä edelleen, mutta toiminta on keskittyneet omille alueilleen. Phuket, joka on nauttinut luxuskohteen maineesta, on jo monien mielestä tässä suhteessa pahempi. Pattaya on suuri kaupunki, ja siksi sieltä löytyy tekemistä pitkäksi aikaa. Tämä on tärkeätä silloin, kun vietät aikaa enemmän kuin muutaman viikon lomareissun ajan. Pattayalla voit harrastaa lähes kaikkia muita, paitsi talviurheilulajeja. Vaikka Pattaya on iso kaupunki, löytyy aivan keskustan läheltä myös rauhallisia alueita, kuten Pratamnak Hill, missä Siam Orientalin kohteet pääsääntöisesti sijaitsevat. Siellä tulevat sijaitsemaan myös Pattaya Suomi-Seuran uudet toimitilat.

Shoppailijan paratiisi

Kaupungin keskustasta löytyy lukematon määrä erikoisliikkeitä ja isoja länsimaisia ostoskeskuksia, kuten esim. Central Festival. Isot marketit sijaitsevat noin 4 kilometrin päässä Sukhumvit Roadin varrella. Edullisia ruokaostoksia voit tehdä Makrosta, samasta tukusta mistä thaimaalaiset ravintolayrittäjät hakevat elintarvikkeensa. Bangkokin läheisyys tuo monipuolisuutta Bangkokista löytyy viimeistään se mitä et Pattayalta löydä. Pattayalta Bangkokiin on matkaa vain pari tuntia. Lentokenttäkin on vain reilun tunnin matkan päässä ja sieltä voi muutamalla kymmenellä eurolla lentää minnepäin tahansa Aasia. Pattayalta on siis helppo tehdä vaikka viikonloppumatkoja kohteisiin, joihin Suomesta on liian kallista matkustaa.

Koh Larn

Pattayan ja Jomtienin hiekkarantojen yhteenlaskettu pituus on noin 13 kilometriä. Tästäkin huolimatta sesongissa niissä voi olla ruuhkaa. Huomattavasti rauhallisempi ja vesistöltäänkin puhtaampi paikka auringonpalvojille on Koh Larn saari. Saari sijaitsee Pattayan edustalla, jonne pääsee lautoilla tunnin välein. Siltä löytyy lukuisia kirkasvetisiä hiekkarantoja.

Kulinaristin unelmapaikka

Pattaya on kerännyt sijaintinsa ja suosionsa takia monia eri kansallisuuksia. Tästä johtuen löydät täältä myös noin 100 eri maan keittiöt. Ravintoloiden lukumäärä on tuhansissa, monissa eri hintakategorioissa. Edullisimmillaan annoksen Thai-ravintolassa saa alle eurolla.

Golfarin unelmapaikka

Pattayan ympäristössä kolmen vartin matkan päässä on noin 30 eritasoista golfkenttää. Greenfeet viidestä eurosta aina 100 euroon. Pelaaminen on helpointa kymmenien eri baarien kautta, jotka järjestävät päivittäisiä golfretkiä kuljetuksineen, aamiaisineen, bägien säilytyksineen jne. Pelkästään suomalaisia baareja, jotka näitä järjestävät on kymmenkunta.